img_04
Решение за систем за складирање на PV енергија

Решение за систем за складирање на PV енергија

Решение за фотоволтаичен електроенергетски систем

Решение за систем за складирање на PV енергија

Во доменот на складирање на енергија во микромрежата, системот за полнење енергија за складирање на PV е пример за иновација.Тој се залага за решенија со низок јаглерод и висок принос, засилувајќи ја вредноста на потрошувачката на енергија додека поттикнува екосистем со нула јаглерод.SFQ нуди разновидни решенија – интегрирани кабинети во затворен простор, надвор и системи за складирање енергија во контејнери – сите приспособени за спецификациите на проектот.Прифатете ја иднината напојувана со позелена, ефикасна енергија со приспособените решенија на SFQ.

Како работи

Решението за генерирање-складирање-полнење на системот беспрекорно го интегрира складирањето и полнењето на PV енергија со напредна технологија за складирање енергија.Сончевата енергија собрана преку PV панели ефикасно се складира во нашите најсовремени системи за складирање енергија.Оваа складирана енергија потоа може интелигентно да се управува и дистрибуира врз основа на побарувачката.За време на врвните сончеви часови, вишокот енергија може да се складира за подоцнежна употреба, намалувајќи ја зависноста од мрежата.Во време на голема побарувачка на електрична енергија или кога сончевата светлина е ограничена, складираната енергија се ослободува за напојување домови, деловни објекти или други објекти, обезбедувајќи континуирано и сигурно снабдување со електрична енергија.

Решение за фотоволтаичен електроенергетски систем

Прилагодена разновидност

Разбираме дека различни проекти имаат единствени потреби за енергија.Нашето решение нуди низа опции за складирање, од внатрешен до надворешен, па дури и системи со контејнери.Оваа разноврсност осигурува дека се исполнети специфичните барања на секој проект, овозможувајќи оптимално управување со енергијата.

Еко-пријателски фокус

Нашето решение совршено се усогласува со движењето на зелената енергија.Со искористување на сончевата енергија и нејзино интегрирање со складирање енергија, овозможуваме искористување на чисти и обновливи извори на енергија, придонесувајќи за значително намалување на емисиите на јаглерод и поттикнувајќи поодржлива иднина.

Оптимизирано искористување на енергијата

Решението е дизајнирано да ја максимизира ефикасноста на искористувањето на енергијата.Вишокот на сончевата енергија се складира за време на периодите на шпиц на производство, избегнувајќи трошење.Оваа складирана енергија потоа интелигентно се дистрибуира за време на периоди со голема побарувачка, намалувајќи ја зависноста од конвенционалните извори на енергија и промовирајќи заштеда на трошоци додека одржува непречено напојување.

Фотоволтаичен систем за напојување и складирање

SFQ производ

PV Energy Storage System е сè-во-едно кабинет за складирање енергија на отворено што интегрира LFP батерија, BMS, PCS, EMS, климатизација и опрема за заштита од пожари.Неговиот модуларен дизајн вклучува хиерархија на батериски модул-батерија-багажник-батериски систем за лесна инсталација и одржување.Системот располага со совршена батериска решетка, климатизација и контрола на температурата, откривање и гаснење пожар, безбедност, одговор при итни случаи, уреди за заштита од пренапони и заземјување.Создава решенија со низок јаглерод и висок принос за различни апликации, придонесувајќи за изградба на нова екологија со нула јаглерод и намалување на јаглеродниот отпечаток на бизнисите, истовремено подобрувајќи ја енергетската ефикасност.

Нашиот тим

Горди сме што им нудиме на нашите клиенти широк спектар на бизниси на глобално ниво.Нашиот тим има долгогодишно искуство во обезбедување приспособени решенија за складирање енергија кои ги задоволуваат уникатните барања на секој клиент.Посветени сме на испорака на висококвалитетни производи и услуги кои ги надминуваат очекувањата на нашите клиенти.Со нашиот глобален досег, можеме да обезбедиме решенија за складирање енергија кои се приспособени да ги задоволат специфичните потреби на нашите клиенти, без разлика каде се наоѓаат.Нашиот тим е посветен на обезбедување на исклучителни услуги по продажбата за да се осигура дека нашите клиенти се целосно задоволни со нивното искуство.Уверени сме дека можеме да ги обезбедиме решенијата што ви се потребни за да ги постигнете вашите цели за складирање енергија.

Нова помош?
Слободно контактирајте со нас

Следете не за нашите најнови вести 

Фејсбук
LinkedIn
Твитер
YouTube
ТикТок