Нов систем за складирање енергија

Нов систем за складирање енергија

Нов систем за складирање енергија

Нов систем за складирање енергија

Нов систем за складирање енергија

CTG-SQE-C3MWh

Контејнерите ги интегрираат батеријата, персоналните компјутери, EMS, трансформаторот за засилување, комуникацијата, дистрибуцијата на енергија и системите за заштита од пожари.Приспособливите контејнерски производи се достапни во опсег од големини од 10 до 50 стапки, со модуларна архитектура, управување со BMS на три нивоа, поддршка за страничен DC напон за платформи од 1500V и флексибилни конфигурации за да се задоволат потребите на клиентите.Овие контејнерски системи обезбедуваат сигурни и ефикасни решенија за складирање на енергија за нови проекти за производство на енергија.

КАРАКТЕРИСТИКА НА ПРОИЗВОДОТ

 • Се-во-едно решение

  Новиот систем за складирање енергија ги интегрира батеријата, PCS, EMS, трансформаторот за засилување, комуникацијата, дистрибуцијата на електрична енергија и системите за заштита од пожар во една единица, обезбедувајќи сеопфатно решение за потребите за складирање енергија.

 • Модуларна архитектура

  Новиот систем за складирање енергија има модуларна архитектура која овозможува лесна инсталација и одржување.

 • Управување со BMS на три нивоа

  Има BMS на три нивоа што обезбедува оптимални перформанси на батеријата и го продолжува животниот век на батериите.

 • Флексибилни конфигурации

  Системот нуди флексибилни конфигурации за задоволување на специфичните потреби на клиентите, осигурувајќи дека тие можат да добијат решение за складирање енергија што најдобро одговара на нивните барања.

 • Поддршка за страничен напон на еднонасочна струја

  Поддржува DC страничен напон за платформи од 1500V, обезбедувајќи флексибилност и компатибилност со широк опсег на системи за производство на енергија.

 • Прилагодливи големини

  Системот е достапен во опсег на големини од 10 до 50 стапки, што ги прави погодни за различни апликации и средини.

ПАРАМЕТРИ НА ПРОИЗВОДОТ

Тип CTG-SQE-C3MWh
Тип на батерија Литиум железо фосфат
Спецификации за една ќелија 3,2V/280Ah
Системски номинален капацитет 3010 kWh
Номинален напон на системот 768 V
Животот на клеточниот циклус ≥ 6000 пати на 25, стапка на празнење од 0,5C
Опсег на напон на системот 672V~852V
Метод на комуникација RS485/CAN/Ethernet
Ниво на заштита IP65
Температура на полнење на батеријата 0~ 55
Температура на празнење на батеријата -20~ 55
големина 12116*2438*2896мм
Тежина Околу 30 Т
Систем за противпожарна заштита Систем за гаснење пожар на цевководот аеросол+хептафлуоропропан
Работна надморска височина ≤4000 М

СТУДИИ НА СЛУЧАЈ

ПАРАМЕТРИ НА ПРОИЗВОДОТ

 • Микро-мрежа ESS

  Микро-мрежа ESS

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

МОЖЕТЕ ДА НЕ КОНТАКТИРАТЕ ТУКА

ИСТРАЖУВАЊЕ